Aangenaam & faam

Tips, gulle giften, zin in een stevige bak zwart goud of gewoon op zoek naar (meer) naam & faam? De mannen van de 'klok' staan 24/7 paraat. Of de merkmakers er zijn weet alleen Joost. Hiernaast de gegevens om dit te checken. Ciaokes!


Bezoekadres
Klokgebouw 234 (Strijp-S)
5617 AC Eindhoven

TEL 040 711 33 53 / 54
MAIL info@aartenvanbreensma.nl
   
KVK 17212163
BTW 8185.55.373
BANK 1380.40.273

IJskoude Adbuster

Door: op sep 14, 2012 in Adbuster, Blog | 1 Reactie

‘Brand building’ is een vak, maar sterke merk afbreken is ook een vak. Dat bewees Greenpeace vandaag met op ijskoude en volgens Shell respectloze wijze met een grootse adbuster (het veranderen van reclames en merklogo`s waardoor een parodie op de originele adverteerder ontstaat) Zonder pardon en zonder iets aan de verbeelding over te laten werden de pompen platgelegd. Niet als metafoor voor het platzak raken van wij Nederlanders door de belachelijke hoge benzineprijs, nee, puur als metafoor voor wat Shell met het plaatsen van een nieuwe boorplatform op de Noordpool aan doen is. Shell legt in de ogen van Greenpeace – meer dan ooit -het (toekomstige) leven van de ijsbeer plat. Om het verhaal kracht bij te zetten nodigden zei een aantal ‘wannebear’ ijsberen uit om de roodgele oliegigant halt toe te roepen.

Zeg jij het maar? Stoere en sterke actie of toch een meer respect en roekeloze actie waar niet alleen Shell de dupe van is geworden? Vaktechnisch vinden wij het in ieder geval wel een dappere en creatieve actie mét groots resultaat. Zo gooit de media inmiddels behoorlijk wat extra olie op het toch al hete vuur…

 

1 Reactie

  1. Joey
    14/09/2012

    Nice!

    Reply

Reageer