Aangenaam & faam

Tips, gulle giften, zin in een stevige bak zwart goud of gewoon op zoek naar (meer) naam & faam? De mannen van de 'klok' staan 24/7 paraat. Of de merkmakers er zijn weet alleen Joost. Hiernaast de gegevens om dit te checken. Ciaokes!


Bezoekadres
Klokgebouw 234 (Strijp-S)
5617 AC Eindhoven

TEL 040 711 33 53 / 54
MAIL info@aartenvanbreensma.nl
   
KVK 17212163
BTW 8185.55.373
BANK 1380.40.273
Professor Blussemans

Een brand stichten neemt Aart & van Breensma met Professor Blussemans wel erg letterlijk. Voor de Brandweer Brabant Noord zijn we dit keer naam & faam gaan maken bij de allerkleinsten. Je kunt namelijk niet vroeg beginnen met veiligheid. En zo doken we in de huid van Professor Blussemans. Hij die alles weet van het blussen van brand. Maar ook van het blussen van gevaar. Iets wat hij samen met de kinderen van groep 3 t/m 5 op spelenderwijs ging doen. En zo gingen een 30.000 tal kinderen spreekwoordelijke brandjes blussen. Vol overgave werd er gekleurd, gespeurd, geknipt, geplakt, met als eindresultaat: het onderwerp brand ging weer als een lopend vuurtje rond...missie geslaagd!

Professor Blussemans

blussemans_doeboek_beeld1

Jaarlijks sterven er zo’n 40 mensen aan de gevolgen van brand. En heel, heel veel mensen, waaronder kinderen, zijn voor het leven getekend nadat hun huis in vlammen is opgegaan.

blussemans_doeboek_beeld9

Daarom doet Brandweer Brabant-Noord er alles aan om dit leed te voorkomen, door het verhaal rondom brandpreventie continu aan te wakkeren, én als een lopend vuurtje te verspreiden. Zo ook met Professor Blussemans. Hij die alles weet van het blussen van brand, maar ook van het blussen van gevaar. Iets wat hij ook de kinderen bij wil brengen. Wat weten zij eigenlijk van brand? De risico’s?

blussemans_doeboek_beeld3

Met het Grote Professor Blussemans Doeboek blustte hij samen met kinderen uit de onderbouw op spelenderwijs vele brandjes. Zo vluchtte hijs met Druppie uit een brandend huis en blustte hij samen met de kinderen onderweg diverse brandjes die Lucie en Vlammie veroorzaakt hadden. Vol overgave werd er gekleurd, gespeurd, geknipt, geplakt, met als eindresultaat: het onderwerp brand ging weer als een lopend vuurtje rond…missie geslaagd!

blussemans_doeboek_beeld2 blussemans_doeboek_beeld4

Van kleurplaten tot aan puzzels, van raadsels tot aan doolhoven en van spannende verhalen tot aan schrijfopdrachten. De kinderen konden hun hartje ophalen. Zo maakten de kinderen heel war plezier én Aart & van Breensma naam & faam voor de Brandweer. Wat als er iets wel duidelijk werd was het dat het spelen met vuur gevaarlijk! Iets wat je beter niet kunt doen. Of het moet in een doeboek zijn.

 

blussemans_doeboek_beeld5

blussemans_doeboek_beeld6

 

blussemans_doeboek_beeld7

En zo werd het voor de kinderen uit de groepen 3 tot en met 5 duidelijk wie ze moeten bellen als er toch brand uitbreekt. Hoe brand te blussen is. Hoe brand wordt veroorzaakt. Wat rookmelders zijn. Enzovoort enzovoort.

 

blussemans_doeboek_beeld8